Türkiye’nin 22 Ağustos 2021 koronavirüs ve aşı tablosu. Vaka sayısı 18 bin 622

Türkiye’de son 24 saatte yeni vaka sayısı 18 bin 622 oldu, 206  kişi koronavirüsten hayatını kaybetti. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın paylaştığı günlük Covid-19 tablosundaki verilere göre, son 24 saatte  265 bin 196 test yapılırken, 18 bin 622  yeni vaka tespit edildi. 206  koronavirüsten hayatını kaybetti. İyileşen hasta sayısı ise 13 bin 263 oldu.

En az 1 doz aşı olmuş 18 yaş üstü nüfusta birinci doz Türkiye ortalaması yüzde 74.01  ikinci doz ortalaması yüzde 56.55 ve birinci, ikinci ve üçüncü doz toplam aşı da 88 milyon 760 bin 525 olarak açıklandı.

Mavi iller

Tabloya göre, en fazla aşı uygulanan il yine Muğla oldu. Bunu Çanakkale,  Edirne, Kırklareli, Balıkesir , Amasya , Aydın, Tekirdağ, Eskişehir ve Yalova takip etti.

En az aşı yapılan iller ise Şanlıurfa, Mardin, Gümüşhane, Bitlis, Diyarbakır, Muş, Batman, Bingöl, Iğdır ve Bayburt.

Bakan Koca’nın mesajı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ”Hafta sonu vaka sayılarında beklediğimiz düşüşler gerçekleşmedi. Bu bize daha dikkatli ve tedbirlere uymada daha ısrarcı olmamız gerektiği uyarısında bulunuyor. Aşı ile başarmak mümkün” dedi.

(Visited 15 times, 1 visits today)