Türkiye’nin 3 Ağustos 2021 koronavirüs ve aşı tablosu: Vaka sayısı 25 bine yaklaştı

Türkiye’de son 24 saatte yeni Covid-19 vaka sayısı 24 bin 832 oldu, 126 kişi koronavirüsten hayatını kaybetti. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın paylaştığı günlük Covid-19 tablosundaki verilere göre, son 24 saatte 256 bin 163 test yapılırken, 24 bin 832 vaka tespit edildi. 96 kişi koronavirüsten hayatını kaybetti. İyileşen hasta sayısı ise 6 bin 243 oldu.

En az bir doz aşı olmuş 18 yaş üstü nüfusta birinci doz Türkiye ortalaması yüzde 66,42, ikinci doz ortalaması yüzde 44,67 ve birinci, ikinci ve üçüncü doz toplam aşı sayısı da 74 milyon 67 bin 511 olarak açıklandı.

Tabloya göre, en fazla aşı uygulanan il Muğla. Bunu Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir,  Amasya, Aydın, Eskişehir, Tekirdağ ve İzmir takip etti.

En az aşı yapılan il ise Şanlıurfa olurken, onu Mardin, Bitlis ve  Diyarbakır izledi.

Bakan Koca’nın mesajı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ”Günlük vaka sayısı 25 bine yaklaştı. Salgınla mücadelenin kurallarına uyarsak ve aşımızı yaptırırsak salgına son vermek için harekete geçmiş oluruz. İlk doz aşılar gibi, zamanı gelmiş ikinci ve üçüncü doz aşılar da son derece önemli” dedi.

(Visited 19 times, 1 visits today)