DSÖ ekibi, koronavirüsün hayvanlardan insana bulaştığını açıkladı
- Bahar aylarında aort yırtılması riski artıyor - 13 Nisan 2026
- Demir eksikliği mi yoksa bahar yorgunluğu mu? - 12 Nisan 2026
- Türkiye kendi kanser ilacını dünyaya kazandırmaya hazırlanıyor - 6 Nisan 2026
Wuhan’a giden DSÖ ekibi, koronavirüsün büyük ihtimalle hayvanlardan insana bulaştığını açıkladı.
Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) kaynağını araştırmak üzere Çin’in Wuhan kentine giden Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ekibi, koronavirüsün büyük ihtimalle bir hayvandan insana bulaştığını açıkladı.
DSÖ ekibi, ilk koronavirüs hastalarının tedavi edildiği Hubei Entegre Geleneksel Çin ve Batı Tıbbı Hastanesi, Jinyintan Hastanesi, Wuhan’daki en büyük hayvan ve deniz ürünleri pazarı olan Baishazhou, Wuhan’da bir hayvan hastalıkları merkezleri ziyaret ederek bilgi almıştı.
Koronavirüsün hayvanlardan insana bulaşmış olma ihtimalinin daha önce de var olduğunu vurgulayan DSÖ ekibi, yapılan yakın inceleme ve ziyaretlerin, salgının ilk çıktığı günlerdeki koronavirüse ilişkin anlayışı çok değiştirmediğini ve koronavirüsün bir ara taşıyıcı aracılığıyla insana bulaşma ihtimalinin yüksek olduğunu açıkladı.