Covid-19 geçirenler ne zaman aşı olabilecek?
Latest posts by Şule Yilmaz (see all)
- Biofarma İlaç’ta üst düzey atama… - 21 Temmuz 2026
- Migren hastalarına, ”kokulu güneş kremi” uyarısı… - 21 Temmuz 2026
- Yüz için ayrı güneş kremine ihtiyaç var mı? - 20 Temmuz 2026
Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sona erdi. Bakan Koca: ” Hastalığın üzerinden 6 ay geçtikten sonra aşı hakkı tanımlanıyordu. Bugünden itibaren bu süre 3 aya indirilmiştir.”
![]()
Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sona erdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, Bilim Kurulunun gündemindeki bir diğer konunun da, hastalığı geçirmiş olan vatandaşların ne zaman aşı olacakları konusu olduğunu hatırlattı.
”Aşı süresi 6 aydan 3 aya indirildi”
Bakan Koca, ”Bildiğiniz gibi hastalığın üzerinden 6 ay geçtikten sonra aşı hakkı tanımlanıyordu. Bugünden itibaren bu süre 3 aya indirilmiştir. Hastalığı geçirmiş olan vatandaşlarımız hatırlatma dozu olarak aşıyı, hastalığın üzerinden 3 ay geçtikten sonra olabileceklerdir. Bu durumun mevcut antikor seviyesini ve koruyuculuğu önemli ölçüde artıracağı değerlendirilmiştir” dedi.
(Visited 36 times, 1 visits today)