Kartal ekolojik pazarı 10’uncu yılını kutladı
- İSTAHED: ”Meningokok ve HPV aşıları ulusal takvime alınmalı” - 17 Nisan 2026
- Sessiz kalp krizi, bu grubu daha çok seviyor… - 17 Nisan 2026
- Nedensiz diş sallanmasının ”nedeni” ağız kanseri olabilir… - 17 Nisan 2026
Kartal ekolojik pazarı, 10’uncu yılını kutladı. Kartal Belediyesi yönetiminde ve Buğday Derneği’nin destek ve danışmanlığında kurulan pazarda, sadece organik sertifikalı ürünlerin sağlıklı ve güvenilir bir modelle tüketicilere ulaşması amaçlanıyor.
![]()
İstanbul Anadolu Yakası’nın ilk organik pazarı ”Kartal %100 Ekolojik Pazarı”nın, 10’uncu yaşı, pazar alanındaki zehirsiz sofralar söyleşi ve belgesel gösterimi, atölyeler, müzik dinletileri ve özel indirimlerle kutlandı.
Kartal Belediyesi yönetiminde ve Buğday Derneği’nin destek ve danışmanlığında 2009’da kurulan pazarla, sadece organik sertifikalı ürünlerin sağlıklı ve güvenilir bir modelle, üretici veya temsilcileri tarafından, en uygun fiyata ve taze bir biçimde tüketicilere ulaşmasına olanak sağlamak hedefleniyor.
Kutlama etkinliklerinin açılışında konuşan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Anadolu Yakası’nın ilk, İstanbul’un ikinci ekolojik pazarı olma özelliğini korumaya ve büyütmeye çalıştıklarını anlattı.
Haftalık 5-5,5 ton taze meyve sebze
Haftalık taze meyve ve sebze satışı 5-5.5 ton arasında olan pazarda, mevsimin tüm ürünlerinin yanı sıra hayvansal ürünlerden şifalı bitkilere, kuru yemişten deterjana, çikolatadan birçok gurme ürüne kadar organik sertifikalı yüzlerce ürüne ulaşmak mümkün.
Kartal %100 Ekolojik Pazar’da Mersin, Hatay, İzmir, Beypazarı, Zonguldak Alaplı ve Gökçeada gibi Türkiye’nin birçok noktasından üreticiler yer alıyor.