Üroloji uzmanı ”Konuşulmayan Erkeklik” kitabını yazdı
- COVID aşısı kalp krizi ve inme riskini yüzde 40 azaltıyor - 17 Haziran 2026
- Boyun ağrısı baş dönmesi, beyin sisi ve kronik yorgunluğa neden olabilir mi? - 15 Haziran 2026
- Menopoz dönemindeki her 3 kadından 2’si beyin sisi yaşıyor - 15 Haziran 2026
Üroloji ve üroonkoloji uzmanı Prof. Dr. Saadettin Eskiçorapçı, Konuşulmayan Erkeklik adlı ilk kitabında, tabu sayılan erkek hastalıklarına ışık tuttu.
Üroloji ve üroonkoloji uzmanı Prof. Dr. Saadettin Eskiçorapçı, Epsilon’dan çıkan Konuşulmayan Erkeklik adlı ilk kitabında, erkeklerin anlatmaktan çekindiği sorunlarına, konuşulmayan ve hatta tabu sayılan erkek hastalıklarına ışık tutarken erkeklerin konuşmaktan, çözüm aramaktan kaçmasının hem biyolojik hem de sosyolojik temellerine iniyor.
Ezberleri bozan Konuşulmayan Erkeklik kitabı, doktora gitmekten ve dertlerini anlatmaktan çekinen erkekleri konuşmaya davet ederken, erkekliğin konuşulmayan kısmının aslında en çok kadınları etkilediğini ifade ederek, “Erkekler konuşmaya başlayacaksa bu, kadınlar sayesinde olacak.” diyor.
“Erkeklik nedir?”, “Neden herkesin kendine göre bir erkeklik algısı var?”, “Erkeklerde beden algısı her şey midir?” gibi sorularla yola çıkan Konuşulmayan Erkeklik kitabı; erkek cinsel organları ve bunlarla bağlantılı hastalıklar, erkek doğum kontrol yöntemleri, andropoz ve menopoz arasındaki farklar gibi birçok önemli konuyu kapsıyor.