Türkiye’nin 26 Temmuz 2021 koronavirüs ve aşı tablosu. Vaka sayısı 16 bin 809
- Bahar aylarında aort yırtılması riski artıyor - 13 Nisan 2026
- Demir eksikliği mi yoksa bahar yorgunluğu mu? - 12 Nisan 2026
- Türkiye kendi kanser ilacını dünyaya kazandırmaya hazırlanıyor - 6 Nisan 2026
Türkiye’de son 24 saatte vaka sayısı 16 bin 809 oldu, 63 kişi koronavirüsten hayatını kaybetti.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın paylaştığı günlük Covid-19 tablosundaki verilere göre, son 24 saatte 224 bin 198 test yapılırken, 16 bin 809 vaka tespit edildi. 63 kişi koronavirüsten hayatını kaybetti. İyileşen hasta sayısı ise 5 bin 585 oldu.
En az 1 doz aşı olmuş 18 yaş üstü nüfusta birinci doz Türkiye ortalaması yüzde 64.00, ikinci doz ortalaması yüzde 38.21 ve birinci, ikinci ve üçüncü doz toplam aşı da 67 milyon 446 bin 786 olarak açıklandı.
Tabloya göre en fazla aşı uygulanan il yine Muğla oldu. Bunu Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir ve Amasya takip etti.
En az aşı yapılan il ise yine Bitlis oldu. Bitlis’i Şanlıurfa, Mardin, Muş ve Diyarbakır izledi.
Bakan Koca’nın mesajı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ”Vaka sayılarındaki artış hızı salgını kontrol altında tutmayı güçleştiriyor. Aşı ile bağışıklık kazanmadan tedbirlerden taviz vermenin telafisi acı tecrübelere sebep olabilir. Tedbirlere uyun, aşınızı olun” dedi.