Türkiye’nin 20 Ağustos 2021 koronavirüs ve aşı tablosu. Vaka sayısı 19 bin 918

Türkiye’de son 24 saatte yeni vaka sayısı 19 bin 918 oldu, 204  kişi koronavirüsten hayatını kaybetti. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın paylaştığı günlük Covid-19 tablosundaki verilere göre, son 24 saatte  293 bin 252 test yapılırken, 19 bin 918  yeni vaka tespit edildi. 204  koronavirüsten hayatını kaybetti. İyileşen hasta sayısı ise 15 bin 561 oldu.

En az 1 doz aşı olmuş 18 yaş üstü nüfusta birinci doz Türkiye ortalaması yüzde 73.52  ikinci doz ortalaması yüzde 56.05 ve birinci, ikinci ve üçüncü doz toplam aşı da 88 milyon 59 bin 440 olarak açıklandı.

Mavi iller

Tabloya göre, en fazla aşı uygulanan il yine Muğla oldu. Bunu Çanakkale,  Edirne, Kırklareli, Balıkesir , Amasya , Aydın, Tekirdağ, Eskişehir ve Yalova takip etti.

En az aşı yapılan iller ise Şanlıurfa, Mardin, Gümüşhane, Bitlis, Diyarbakır, Muş, Batman, Bingöl, Iğdır ve Bayburt.

Bakan Koca’nın mesajı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ”Kayıplarımız var. Salgın hastalık bizi sevdiklerimizden zamansız ayırıyor. Dikkatli ve tedbirli olmalıyız. Aşı ile başaracağız” dedi.

(Visited 21 times, 1 visits today)