Koca: Kurban Bayramı hep birlikte vereceğimiz bir sınav

Sağlık Bakanı Koca, “Kurban Bayramı hep birlikte vereceğimiz bir sınav. Hayatımızda el öpmediğimiz, sarılmadığımız ikinci bayram olarak yer alacak” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Kurban Bayramı hep birlikte vereceğimiz bir sınav. Hayatımızda el öpmediğimiz, sarılmadığımız ikinci bayram olarak yer alacak” dedi.

Ramazan Bayramı’nda uygulanan kısıtlamaların tamamı düşünüldüğünde 10 gün sonraki günlük vaka sayısında yüzde 15 azalma olduğunu hatırlatan Koca: “Önceki bayramda elde ettiğimiz sonucu gönüllü kısıtlarla hedefleyelim. İşi ciddiye alalım ki bayram sonrası gözümüz vaka tablosunda olmasın” diye konuştu.

Kurban Bayramı’nda kısıtlama gündemde değil

Kurban Bayramı’nda kısıtlamanın gündemde olmadığını da dile getiren Sağlık Bakanı Koca, riskin devam ettiğini belirterek, şunları söyledi:

“Dünyanın beklediği ikinci dalga dönemine daha iyi geçiş yapmamız, bugünleri iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Risk devam ediyor. Birinci dalganın etkisi sürüyor. İstanbul, İzmir pikini tamamladı. Orta Anadolu ile Doğu ve Güneydoğu’da bazı illerde pik yer yer yeni başladı.”

Zatürre oranları da paylaşılacak

Sağlık Bakanı Koca, günlük açıklanan tabloda değişikliğe gidileceğini de ifade ederek, ”Hastalarımızda kritik eşik olan zatürre oranını da sizlerle bundan böyle düzenli paylaşacağız” dedi.

Okulların açılmasına ilişkin çalışmalar devam ediyor

Bakan Koca, okulların açılma takvimini Milli Eğitim Bakanının 31 Ağustos olarak açıkladığını ve okulların bu takvimde eğitime başlamış olacağını kaydederek, ”Okullardaki eğitimin uzaktan, hibrit veya karma eğitim tarzında mı olacağı konusunda Bakanlık ile Bilim Kurulundaki arkadaşlarımız çalışıyor” diye konuştu.

Aşı ne zaman?

Koronavirüs aşısına ilişkin de Bakan Koca, ”Önümüzdeki ocak, şubat, mart gibi, yılın ilk çeyreğinde aşının geliştirilmesi mümkün olabilir.
in ve Rusya ile aşıyla ilgili irtibat halindeyiz, bu konudaki gelişmeleri de iş birliğini de yakinen takip ediyoruz” dedi.
Bakanlığın koronavirüs bağışıklığına ilişkin yaptığı saha araştırmasının bittiğini de söyleyen Koca, ”Pozitiflik oranı yüzde 0.26. Yani on binde 26 kişi pozitif olarak aramızda dolaşıyor demektir” dedi.
(Visited 32 times, 1 visits today)