Johnson & Johnson Kovid-19 aşı çalışmalarını durdurdu

Johnson & Johnson Kovid-19 aşı çalışmalarını, bir kişide görülen beklenmedik bir problem sebebi ile, geçici olarak durdurduğunu bildirdi.

Johnson & Johnson Kovid-19 aşı çalışmalarını, bir kişide görülen beklenmedik bir problem sebebi ile geçici olarak durdurduğunu bildirdi.

Johnson & Johnson’ın Kovid-19 aşısının çalışması, bir çalışma katılımcısında açıklanamayan bir hastalık nedeniyle durduruldu .

Şirket tarafından yapılan açıklamada, ,”Bu katılımcının mahremiyetine saygı duymalıyız. Ayrıca bu katılımcının hastalığı hakkında daha fazla şey öğreniyoruz ve ek bilgileri paylaşmadan önce tüm gerçeklere sahip olmak önemli” denildi.

Bu arada, AstraZeneca ve Oxford Üniversitesi tarafından geliştirilen başka bir Kovid-19 aşısı da İngiltere’de bir hastada şüpheli bir  reaksiyon nedeniyle askıya alınmış ve yaklaşık bir hafta sonra yeniden başlamıştı.

Johnson & Johnson da Faz 3 çalışmasına gönüllülerle Eylül ayında başlamıştı.

Kaynak: Johnson & Johnson

(Visited 76 times, 1 visits today)