”Her 5 çocuktan biri akran zorbalığı kurbanı”….

Türkiye’de bini aşkın ebeveynle yapılan bir araştırma, akran zorbalığını bir kez daha gözler önüne serdi. Araştırmaya katılan anne-babaların yaklaşık yüzde 21’i, ”çocuklarının okulda akran zorbalığı kurbanı” olduğunu belirtti.  Yüzde 3’ü de,” kendi çocuğunun da zorbalık yaptığını düşündüğünü” ifade etti.

Türkiye’de yapılan bir araştırmaya göre, her 5 çocuktan 1’i okulda akran zorbalığına uğruyor.

Konum takip programı Findmykids, Türkiye’deki kullanıcılarından bine yakın ebeveynle, online olarak ”okullarda akran zorbalığına” ilişkin bir araştırma gerçekleştirdi. Araştırmaya katılan anne-babaların yaklaşık yüzde 21’i,  ”çocuklarının okulda akran zorbalığının kurbanı olduğunu” belirtti.

”Çocuğum zorbalık yapıyor” diyenlerin oranı…

Araştırmaya göre, çocukları ilk, orta ve lise eğitimi almakta olan ebeveynlerin yüzde 3’ü de ”kendi çocuğunun zorbalık yaptığını” düşündüğünü ifade etti.

Yine anne-babaların yüzde 72’si, ‘‘Çocuğum okulda ya da internette zorbalığa maruz kalırsa fark ederim” dedi.  ”Çocuğumun başına gelmedi ama okulda bu tür olaylar yaşandığını biliyorum” diyen ebeveynlerin oranı ise yüzde 63 olarak belirlendi. ”Tanıdığı birisinin zorbalığa uğradığını” belirtenlerin oranı yüzde 13 oldu. 

”Ebeveynlerde zorbalığa uğramış, zorbalık yapmış”

Araştırmaya göre, ”Öğrenciyken kendilerinin de akran zorbalığına maruz kalıp, zarar gördüğünü” söyleyen anne babaların oranı ise yüzde ise 21.  ”Okulumda zorbalık yapıldığını biliyordum” diyenlerin oranı da yüzde 37 olarak tespit edildi. ”Zorbalık yaptım ve başkalarına zarar verdim” diyen anne-baba oranı ise yüzde 4 olarak belirlendi.

(Visited 72 times, 1 visits today)