Hem koronavirüs hem de maymun çiçeği vakalarında düşüş var
- 14 Mart Tıp Bayramı: Sağlık Kahramanlarına Adanmış Özel Gün - 14 Mart 2026
- Beyin sağlığı gece uykuda başlıyor - 14 Mart 2026
- Kolesterol iğnesi nedir? Kolesterol iğneleri kimlere uygulanıyor? - 14 Mart 2026
Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüs ve maymun çiçeği vaka sayılarında dünya genelinde bir düşüş olduğunu duyurdu.
Örgütün Cenevre merkezindeki haftalık basın toplantısında konuşan DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, her iki salgındaki son durumu değerlendirdi. Ghebreyesus, haftalık Covid-19 vaka ve ölümlerinin azalmaya devam ettiğini belirterek, “Bu eğilimin devam edeceğini garanti edemeyiz. En tehlikeli şey, eğilimin devam edeceği fikrine kapılmaktır.” ifadesini kullandı.
Covid-19 kaynaklı ölümlerin şubattan bu yana yüzde 80’den fazla düştüğünü kaydeden Ghebreyesus, “Buna karşın son bir haftada her 44 saniyede bir kişi Kovid-19’den öldü. Bu ölümlerin büyük çoğunluğu önlenebilir.” diye konuştu.
Ghebreyesus, bu düşüş eğilimi nedeniyle rehavete kapılmamak gerektiğini, hem toplu hem de kişisel tedbirlerin alınmaya devam edilmesi gerektiğinin altını çizdi.