5 Ocak koronavirüs ve aşı tablosu: Günlük vaka 66 bin 467, can kaybı 143

Türkiye’de son 24 saatte yeni vaka sayısı 66 bin 467 oldu, koronavirüsten 143 kişi hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanı Koca, ”Omikron varyantıyla birlikte vaka sayılarındaki artışa rağmen hastaneye yatışlarda endişe verici bir yükselme söz konusu değil” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın paylaştığı günlük Covid-19 tablosundaki verilere göre, son 24 saatte 417 bin 787 test yapıldı ve 66 bin 467 yeni vaka tespit edildi. Can kaybı 143 kişi olarak istatistiklere yansıdı. İyileşen hasta sayısı ise 29 bin 316 oldu.

Bugünkü verilere göre, en az iki doz aşı olmuş 18 yaş üstü nüfusta ikinci doz Türkiye ortalaması yüzde 83,38, birinci doz ortalaması yüzde 91,85 ve birinci, ikinci ve üçüncü doz toplam aşı dozu sayısı da 134 milyon 195 bin 65 olarak açıklandı.

Osmaniye ilk sırada

Tabloya göre, Osmaniye ilk sırayı alırken, bu ili Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Bartın izledi.

En az ikinci doz aşı yapılan illerde ise son sırada Şanlıurfa yer aldı.

En az 2. doz aşı yapılan diğer iller sona doğru şöyle sıralanıyor: Elazığ, Ağrı, Bitlis, Mardin, Muş, Bingöl, Diyarbakır, Siirt, Batman ve Şanlıurfa.

Dünkü tablo 

Bu arada, 3 Ocak’taki günlük yeni vaka sayısı 54 bin 724, can kaybı ise 137, kişi olarak kayıtlara geçmişti. Dün yapılan test sayısı 382 bin 888, iyileşen hasta sayısı ise 26 bin 561 olmuştu.

Koca’nın sosyal medya mesajı 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ”Omikron varyantıyla birlikte vaka sayılarındaki artışa rağmen hastaneye yatışlarda endişe verici bir yükselme söz konusu değil. Öte yandan, hastaneler riskin arttığı ortamlar; kendimiz kadar sağlık çalışanlarını da korumak zorundayız. Hastaneye gittiğinizde lütfen dikkatli olun” mesajını verdi.

(Visited 17 times, 1 visits today)