Koca: Kurban Bayramı hep birlikte vereceğimiz bir sınav
- Türk Böbrek Vakfı’ndan şifalı kaynak suyu uyarısı! - 21 Temmuz 2026
- Pankreas kanserinde erken teşhis umudu - 18 Temmuz 2026
- Şezlongda saatlerce yatıyorsanız dikkat! Uzmanlar bel ve boyun fıtığı riskine karşı uyardı - 17 Temmuz 2026
Sağlık Bakanı Koca, “Kurban Bayramı hep birlikte vereceğimiz bir sınav. Hayatımızda el öpmediğimiz, sarılmadığımız ikinci bayram olarak yer alacak” dedi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Kurban Bayramı hep birlikte vereceğimiz bir sınav. Hayatımızda el öpmediğimiz, sarılmadığımız ikinci bayram olarak yer alacak” dedi.
Ramazan Bayramı’nda uygulanan kısıtlamaların tamamı düşünüldüğünde 10 gün sonraki günlük vaka sayısında yüzde 15 azalma olduğunu hatırlatan Koca: “Önceki bayramda elde ettiğimiz sonucu gönüllü kısıtlarla hedefleyelim. İşi ciddiye alalım ki bayram sonrası gözümüz vaka tablosunda olmasın” diye konuştu.
Kurban Bayramı’nda kısıtlama gündemde değil
Kurban Bayramı’nda kısıtlamanın gündemde olmadığını da dile getiren Sağlık Bakanı Koca, riskin devam ettiğini belirterek, şunları söyledi:
“Dünyanın beklediği ikinci dalga dönemine daha iyi geçiş yapmamız, bugünleri iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Risk devam ediyor. Birinci dalganın etkisi sürüyor. İstanbul, İzmir pikini tamamladı. Orta Anadolu ile Doğu ve Güneydoğu’da bazı illerde pik yer yer yeni başladı.”
Zatürre oranları da paylaşılacak
Sağlık Bakanı Koca, günlük açıklanan tabloda değişikliğe gidileceğini de ifade ederek, ”Hastalarımızda kritik eşik olan zatürre oranını da sizlerle bundan böyle düzenli paylaşacağız” dedi.