Elazığ’daki deprem
- Bahar aylarında aort yırtılması riski artıyor - 13 Nisan 2026
- Demir eksikliği mi yoksa bahar yorgunluğu mu? - 12 Nisan 2026
- Türkiye kendi kanser ilacını dünyaya kazandırmaya hazırlanıyor - 6 Nisan 2026
Elazığ’ın Sivrice ilçesinde dün 6.8 şiddetinde meydana gelen depremin ardından ilk belirlemelere göre 22 kişinin hayatını kaybettiği, 1031 kişinin de yaralandığı açıklandı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ’da 18, Malatya’da 4 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 39 kişinin de göçük altından sağ olarak çıkarıldığını duyurdu.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter’dan “Şu an ihtiyaç olmamakla birlikte, sahra hastaneleri de dahil olmak üzere ihtiyaç duyulabilecek tüm donanımı ivedilikle depremden etkilenen bölgelere sevk ettik” şeklinde açıklama yaptı.
Türk Kızılay, Elazığ merkez başta olmaz Erzurum, Muş, Adana, Ankara, Erzincan, Trabzon, Gaziantep ve Düzce’deki afet uzmanlarını ve yardım malzemelerini bölgeye ulaşmak üzere gönderdi.
![]()
Elazığ dün 6.8 şiddetindeki depremle sarsıldı. Sivrice ilçesinde dün 6.8 şiddetinde meydana gelen depremin ardından ilk belirlemelere göre 22 kişinin hayatını kaybettiği, 1031 kişinin de yaralandığı açıklandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ’da 18, Malatya’da 4 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 39 kişinin de göçük altından sağ olarak çıkarıldığını duyurdu.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter’dan, “Şu an ihtiyaç olmamakla birlikte, sahra hastaneleri de dahil olmak üzere ihtiyaç duyulabilecek tüm donanımı ivedilikle depremden etkilenen bölgelere sevk ettik. Bölgede şu an 50’şer kişilik 4 sahra hastanemiz ve 48 çadırımız kuruluma hazır şekilde mevcuttur.” şeklinde açıklama yaptı.
Türk Kızılay da, Elazığ’daki depremin ilk dakikalarından itibaren alarm durumuna geçerek, bölgedeki yardım çalışmalarını yürütmek üzere 113 afet uzmanını görevlendirdi. Kızılay, 15 öncü araç, 4 yardım aracı, 5000’er kişilik 4 mobil mutfak ve 7 ikram aracının da bulunduğu toplamda 28 aracını da gönderdi.
Depremzede vatandaşların olumsuz şartlardan korunması için ihtiyaç duyulan yardım malzemelerini de sevk eden Kızılay, yaklaşık 5000 kişiye sıcak yemek dağıtımı yapabilecek kapasiteye sahip mobil mutfakları ise Erzurum, Erzincan, Muş ve Adana’dan yola çıkardı. 2500 çadır, 5000’er kişilik 2 sahra mutfak kiti, 14.975 battaniye, 4959 yatak ve 1418 ısıtıcı da ihtiyaç sahipleri için sevk edildi.