3’üncü doz hangi aşıyla yapılacak?
Latest posts by Şule Yilmaz (see all)
- Büyükşehirde yaşayanlar uyumaya da zaman bulamıyor: ”Uyku süresi ortalamanın altında” - 4 Haziran 2026
- Bu hastalık, kadınlarda erkeklere göre 5 yıl daha erken gözüküyor - 3 Haziran 2026
- Hipnoz sırasında kişi istemediği bir şey söyler mi? - 2 Haziran 2026
50 yaş ve üzeri vatandaşlar ile sağlık çalışanları yarından itibaren 3’üncü doz aşılarını olmak üzere randevu alabilecekler. Peki, 3’üncü doz hangi aşıyla yapılacak? Bu konuda vatandaşlar istedikleri aşıyı seçebilecek mi?
![]()
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, 2 doz aşı olmuş 50 yaş ve üzeri vatandaşlar ile sağlık çalışanlarının, yarından itibaren istedikleri aşıyla 3’üncü doz aşılarını olmak üzere randevu alabileceklerini söyledi.
”3’üncü doz aşı konusunda tercih sizlere ait”
Bakan Koca, ”3’üncü doz aşının hangi aşı türü ile olduğunun herhangi bir kısıtlaması ya da önceliği yoktur. Vatandaşlarımız ve sağlık çalışanlarımız ilk iki dozda hangi aşıyı yaptırmış olurlarsa olsunlar, 3’üncü doz olarak istedikleri aşıyı olabilirler. Bu konuda tercih sizlere aittir. Gönül rahatlığıyla istediğiniz aşıyı 3’üncü doz olarak yaptırabilirsiniz.”
(Visited 58 times, 1 visits today)