26 Eylül koronavirüs ve aşı tablosu: 25 bin 861 yeni vaka, 228 vefat
- Bahar aylarında aort yırtılması riski artıyor - 13 Nisan 2026
- Demir eksikliği mi yoksa bahar yorgunluğu mu? - 12 Nisan 2026
- Türkiye kendi kanser ilacını dünyaya kazandırmaya hazırlanıyor - 6 Nisan 2026
Türkiye’de son 24 saatte yeni vaka sayısı 25 bin 861 oldu, 228 kişi koronavirüsten hayatını kaybetti.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın paylaştığı günlük Covid-19 tablosundaki verilere göre, son 24 saatte 341 bin 221 test yapıldı ve 25 bin 861 yeni vaka tespit edildi. Can kaybı ise 228 kişi olarak istatistiklere yansıdı. İyileşen hasta sayısı ise 24 bin 875 oldu.
Bugünkü verilere göre, en az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üstü nüfusta ikinci doz Türkiye ortalaması yüzde 70,18, birinci doz ortalaması yüzde 86,10 ve birinci, ikinci ve üçüncü doz toplam aşı dozu sayısı da 107 milyon 840 bin 404 olarak açıklandı.
En çok ikinci doz aşı yapılan iller
Tabloya göre, en fazla 2. doz aşı uygulanan iller sırasıyla Kırklareli, Amasya, Muğla, Eskişehir, Çanakkale, Ordu, Edirne, Balıkesir, Burdur ve İzmir.
En az ikinci doz aşı yapılan illerde ise son sırada Şanlıurfa yer alıyor. En az 2. doz aşı yapılan diğer iller sona doğru şöyle sıralanıyor: Şırnak, Bingöl, Ağrı, Siirt, Diyarbakır, Muş, Batman, Bitlis, Mardin ve Şanlıurfa.
Dünkü vaka sayısı
Bu arada, 25 Eylül’deki günlük yeni vaka sayısı 26 bin 145, can kaybı ise 193 kişi olarak kayıtlara geçmişti. Dün yapılan test sayısı 342 bin 145, iyileşen hasta sayısı ise 19 bin 199 olmuştu.
Bakan Koca’nın mesajı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından şu mesajı verdi:
”Maske takanların sayısı? Sosyal mesafe kuralına dikkat edenlerin sayısı? Tam doz aşı olanların sayısı? Salgınla mücadelenin gereklerini yapanlar arttıkça, yeni vaka sayılarımız ve ona bağlı olarak vefat sayılarımız azalacak. Hep birlikte, kararlılıkla, üzerimize düşeni yapalım.”