Rusya, Kovid-19 aşısının hazır olduğunu açıkladı

Rusya’da sürdürülen koronavirüs (Kovid-19) aşı çalışmalarında sona gelindiği ve koronavirüse karşı geliştirilen aşının hazır olduğunu açıklandı.

Rusya’da sürdürülen koronavirüs (Kovid-19) aşı çalışmalarında sona gelindiği ve koronavirüse karşı geliştirilen aşının hazır olduğunu açıklandı.

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Ruslan Tsalikov, koronavirüs aşısının hazır olduğunu bildirdi. 

Rusya Savunma Bakanlığı’nın Gamaley Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Enstitüsü ile birlikte, Moskova’daki Burdenko Askeri Hastanesi’nde koronavirüs aşısına yönelik yürüttüğü klinik testlerin tamamlandığı dün açıklamıştı.

Bakanlığın açıklamasına göre, aşılama sonrasında yapılan incelemelerde tüm gönüllülerde virüse karşı bağışıklılık geliştiği gözlendi. Hiçbir gönüllüde yan etkiye rastlanmadı.

Sputnik’in haberine göre daha önce de aşının Seçenov İlk Devlet Tıp Üniversitesi’ndeki gönüllüler üzerindeki klinik testlerinin başarıyla tamamlandığı aktarılmıştı.

Seçenov Üniversitesi Klinik İlaç İncelemeleri Merkezi’nce aşının uygulandığı tüm gönüllülerde bağışıklık gözlendiğini bildirilmişti.

Deneme kapsamında 18 Haziran’da 18, 23 Haziran’da 20 sağlıklı gönüllüye birer doz aşı uygulanmıştı.

Bu arada, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, Kovid-19’a karşı 139 aşı adayı geliştirme, 21 aşı adayı ise klinik deneme safhasında bulunuyor.

(Visited 33 times, 1 visits today)