Plazma tedavisi Çin’den sonra ilk kez Türkiye’de

İnönü Üniversitesi’nce, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı immün plazma yöntemiyle başlanan tedavide 36 saat doldu.

Turgut Özal Tıp Merkezi Kök Hücre Nakli ve Aferez Nakli Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Ali Erkurt , ilk sonuçların 72 saat sonra görüleceğini söyledi.

İnönü Üniversitesi’nce, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı immün plazma yöntemiyle başlanan tedavide 36 saat doldu.

Turgut Özal Tıp Merkezi Kök Hücre Nakli ve Aferez Nakli Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Ali Erkurt , sağlıklı vericiden 830 cc plazma topladıklarını, o plazmanın 400 cc’sini çok ağır tablodaki yoğun bakımdaki bir Kovid-19 hastasına uyguladıklarını anımsatarak, tedavinin haftada 200 cc olarak devam edeceğini dile getirdi.

Çin’deki örneklerine bakıldığında ilk sonuçların 72 saat sonra alınacağını ifade eden Prof. Dr. Mehmet Ali Erkurt , ”Kkoronavirüsten iyileşen ve sağlıklı hale gelen hastalarımızın verici olarak bize plazma vermelerini tavsiye ediyoruz” dedi.

Tedavi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde iyileşen 46 yaşındaki Kovid-19 hastasından plazma alınarak 56 yaşında yoğun bakımda ağır tabloda olan ve makineye bağlı bir hastaya uygulandı.

(Visited 37 times, 1 visits today)