Özel hastanede skandal… Bakan Koca: Faaliyeti durduruldu

İstanbul Ataşehir’de bulunan özel bir hastane personelinin, yoğun bakım servisinde yatan yaşlı kadının yüzüne para atarak korkutması ve aşağılayıcı davranışlarda bulunmasına ilişkin soruşturma başlatıldı. Hastane, ilgili personelle ilgili suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da hastanenin faaliyetinin durdurulduğunu belirtti.

Ayrıca, soruşturmada yayın yasağı kararı verildi.

Ataşehir’de bulunan özel bir hastanede, personelin yoğun bakım servisinde yatan yaşlı kadının yüzüne para koyarak korkutması ve aşağılayıcı davranışlarda bulunmasına ilişkin görüntüler sosyal medyada tepkiye neden oldu. Konuya ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Başsavcılık tarafından yapılan yazılı basın açıklama şöyle;

“Yoğun bakımda yatan yaşlı bir hastanın yüzüne hastane görevlilerince para konularak korkutulduğunu ve hastaya karşı aşağılayıcı davranışlarda bulunulduğunu gösterir bir videonun sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde gündeme geldiği görülmekle, bahse konu eylemlerle ilgili olarak sorumluların süratle tespiti ve haklarında yasal gereğine tevessül edilmesi amacıyla soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Sağlık Bakanlığı müfettiş görevlendirdi

Bu arada, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

“Bugün medyada paylaşılan, İstanbul’da bir özel hastanede önceden kaydedildiği anlaşılan kabul edilemez görüntüler üzerine derhal Sağlık Bakanlığı Müfettişlerini görevlendirdim. Duruma vaziyet edildi. Başsavcılığımız adli işlemleri başlattı. Suçlular kesinlikle cezasını çekecek.”

Hastanenin açıklaması

Olayın yaşandığı hastaneden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

“Sosyal medyada bugün yayınlanan ve kabul edilmesi hiçbir surette mümkün olmayan görüntülerden ve bu müessif hadiseden dolayı derin bir üzüntü içerisindeyiz.

31 Ocak 2022 tarihinde İstanbul İçerenköy’deki hastanemizde eski bir çalışanımızca çekildiği belirtilen çeşitli görüntü ve ses kayıtları bulunduğu, kendisi tarafından hastane yönetimimize şifahi olarak ihbar edilmiştir.

Söz konusu bildirim üzerine haklarında ihbar ve ithamda bulunulan şahıslar hemen ve eş zamanlı olarak soruşturmanın selameti açısından görevden el çektirilmiş, kendileri hastaneden uzaklaştırılmış, gerekli soruşturma tıbbi etik ve disiplin kurullarımız tarafından titizlikle ve çok yönlü olarak yürütülmüştür.

Hastanemize görüntü ve ses kayıtları ile ihbarda bulunan ve elinde başka kayıtlar bulunduğunu da iddia eden kişiden, soruşturmada değerlendirmek ve ilgili personele ilişkin suç duyurusunda bulunmak üzere tüm kayıtlar talep edilmiş, ancak talebimiz kabul görmemiştir.

Soruşturmanın tamamlanması akabinde Disiplin Kurulumuzun kararıyla ilgililerin iş akitleri 24 Şubat 2022 tarihinde feshedilerek, eşzamanlı olarak yetkili Cumhuriyet Savcılığı nezdinde suç duyurusunda bulunulmuştur”

Hastanenin faaliyeti durduruldu

Bakan Koca, sosyal medyadan yaptığı açıklamayla hastanenin faaliyetinin durdurulduğunu belirtti. Koca şu ifadeleri kullandı;

“Sağlık hizmeti ilkeleri ve insanlıkla bağdaşmayacak davranışların gösterildiği özel hastanenin FAALİYETİ DURDURULMUŞTUR. Suçlular müstahak oldukları cezayı alacak. Sağlıkta güven sarsıcı hiçbir fiile toleransımız yoktur. Mesleğimizin gerçek mensuplarının üzüntüsü tarif edilemez”

(Visited 52 times, 1 visits today)