Bakan Koca: Kısa zamanda kendi aşımızı üreteceğimize inanıyoruz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus ile DSÖ’nün medya brifinginde açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Türkiye’nin yerli aşı üretim çalışmaları çok hızlı bir şekilde devam etmektedir. Kısa zamanda kendi aşımızı üreteceğimize inanıyoruz” dedi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus ile DSÖ’nün medya brifinginde açıklamalarda bulunan Bakan Koca, bir yılı aşkın süredir hayatımız içinde olan Covid-19’un son 100 yıl içinde tüm dünyanın aynı anda mücadele ettiği en büyük salgın olduğunu söyledi.

Bu hastalığın hayatın tüm alanlarına etki ettiğini dile getiren Koca, salgının ilk günlerinden bu yana ülkelerin imkanları ölçüsünde mücadeleye devam ettiklerini anlattı.

Sağlık çalışanlarının bu süreçte manevi statüsünün yüceldiğini kaydeden Koca, bu dönemin kahramanlarının sağlık çalışanları olduğunu ifade etti.

Sağlık hizmetlerinin salgına kadar bireyle sağlık çalışanları arasında bir hizmet olduğunu belirten Koca, salgınla bu ilişkinin toplumla sağlık çalışanları arasında çok geniş kuşatıcı bir ilişkiye dönüştüğünü söyledi.

Koronavirüs aşılamasına ilişkin konuşan Bakan Koca, Türkiye olarak yaklaşık 1 milyon 100 bin sağlık çalışanının aşılanmasını 45 gün gibi kısa bir süre içinde tamamladıklarını ifade etti.

Türkiye olarak, aşı üreticisi ülkeler ile erişim sorunu yaşayan ülkeler arasında diplomatik köprüler kurarak kolaylaştırıcı rolü üstlendiklerini dile getiren Bakan Koca, “Türkiye’nin yerli aşı üretim çalışmaları çok hızlı bir şekilde devam etmektedir. Kısa zamanda kendi aşımızı üreteceğimize inanıyoruz” dedi.

Koca, Dünya Sağlık Örgütü ile sağlık çalışanlarına adanmış anıt görevi de görecek dijital bir platform kurma hazırlığında olduklarını kaydetti.

DSÖ listesinde Türkiye’nin geliştirmekte olduğu 18 aşının var olduğunu dile getiren Koca, ”Önümüzdeki ağustos, eylül gibi, yaz dönemi ilk aşımızın biteceğini, başarıyla sonuçlanacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus da, ”Türkiye, 2021’in Uluslararası Sağlık Çalışanları Yılı olmasının güçlü bir kahramanı” diye konuştu.

(Visited 17 times, 1 visits today)