Kas nakliyle artık elini kullanabiliyor

Kas nakliyle yeniden hareket özgürlüğüne kavuştu. Geçirdiği motosiklet kazası nedeniyle kas ve eklemlerde hareket kaybı yaşayan 45 yaşındaki Mustafa Demirel, kas nakliyle sağlığına kavuştu.

Geçirdiği motosiklet kazasıyla hareket kabiliyetini kaybeden 45 yaşındaki Mustafa Demirel, kas nakliyle sağlığına kavuştu.

Mustafa Demirel,  2018 yılında geçirdiği motosiklet kazası sonrası 8 ay boyunca yoğun bakımda kaldı. Uzun süre yoğun bakımda yattığı için kas ve eklem hareket kaybı yaşadı,  hasar oluşan sol elini ve el bileğini kullanamadı, kalçasında oluşan damar ve sinir bölgesindeki kireçlenmeler nedeniyle yürüyemedi. Demirel,  3 yıl boyunca geçirdiği toplam 6 ameliyat ve fizik tedaviler sonrası sağlığına kavuştu.

Kas nakli

Mustafa Demirel’e,  Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesinde,  El ve Mikro Cerrahi Bölümünden Prof. Dr. Bülent Özçelik tarafından kas nakli yapıldı.  Çalışan kasların, çalışmayan kasların yerine fonksiyon aldığı bu operasyonla, Mustafa Demirel kimsenin yardımı olmadan elini kullanmaya, rahatça yürümeye başladı.

Doktoruna teşekkür eden Mustafa Demirel, ” Yürüyebilmenin, çocuklarıma sarılabilmenin, yeniden işime başlayabilmenin mutluluğunu yaşıyorum. Tüm bunları, yaşadığım zor günlerden sonra beni hayata döndüren Bülent Hocama borçluyum” dedi.

(Visited 38 times, 1 visits today)