Çalışanlar eczanelerden ücretsiz maske alamayacak
- Bahar aylarında aort yırtılması riski artıyor - 13 Nisan 2026
- Demir eksikliği mi yoksa bahar yorgunluğu mu? - 12 Nisan 2026
- Türkiye kendi kanser ilacını dünyaya kazandırmaya hazırlanıyor - 6 Nisan 2026
İstanbul Eczacı Odası‘nca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ile herhangi bir iş yerinde SSK’lı olarak çalışanların eczanelerden dağıtılan ücretsiz maske sisteminden faydalanamayacağı, bu kişilerin maskelerini çalıştıkları kurum ve iş yerlerinden temin edecekleri açıklandı.
![]()
İstanbul Eczacı Odası’nca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ile herhangi bir iş yerinde SSK’lı olarak çalışanların eczanelerden dağıtılan ücretsiz maske sisteminden faydalanamayacağı, bu kişilerin maskelerini çalıştıkları kurum ve iş yerlerinden temin edecekleri açıklandı.
Odadan yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
”Eczanelerimizden ücretsiz maske dağıtımı esnasında yaşadığımız yoğunluğun azaltılması yönünde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) ile yaptığımız görüşmeler sonucunda yeni düzenlemeler yapılmıştır.
Buna göre; kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ile herhangi bir iş yerinde SSK’lı olarak çalışan vatandaşlarımız, eczanelerden dağıtılan ücretsiz maske sisteminden faydalanamayacaktır. Bu vatandaşlarımız, maskelerini çalıştıkları kurum ve iş yerlerinden temin edeceklerdir.”