500 göçmen çocuk diş taramasından geçirilecek

Göçmen Hakları ve Sosyal Uyum Derneği (GÖÇDER) ile Atlas Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin hazırladığı proje kapsamında 500 göçmen çocuk diş taramasından geçirilecek. 

TÜBİTAK tarafında desteklenen ‘Türkiye‘nin Dört Farklı İlinde İkamet Eden Göçmen Çocukların Ağız-Diş Sağlığı Hizmetine Erişiminin İncelenmesi’ öğrenci projesinin yanı sıra GÖÇDER ve Atlas Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi işbirliği ile çocukların diş taraması gerçekleştiriliyor.  

Atlas Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti Ana Bilimdalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Canan Duman tarafından yürütülen projenin Ankara ve Hatay illeri organizasyonuna Göçmen Hakları ve Sosyal Uyum Derneği (GÖÇDER) paydaş olarak destek veriyor.

Dr. Duman, çocuklara diş sağlığına yönelik tavsiyelerde bulunarak, ”Yoğurt, peynir, kefir ve ayran ağız ve diş sağlığımıza ne kadar faydalıysa gazlı içecekler, şekerleme ve çikolatada aşırıya kaçmak da o derece zararlıdır.  Zararlı olanları mümkün olduğunca az, faydalı olanları da daha çok tüketmeliyiz” dedi. 

GÖÇDER Genel Merkezinde yürütülen çalışmalarda, çocuklara diş sağlığının önemi ve korunması konulu çizgi filimler izletiliyor. Proje kapsamında, ağız ve diş sağlığı taramaları yapılan 500 yerli ve göçmen çocuğun tespit edilen basit diş tedavileri de gerçekleştiriliyor. 

Dr. Öğr. Üyesi Canan Duman başkanlığındaki Projenin yürütücüsü Atlas Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi Şevval Ilgın Aytekin. Projenin araştırmacı diğer öğrencileri Tuana Apaydın, Fatih Samet Uslu ve Sena Çakmak ile gerçekleştirilen taramalar Samsun ve Ankara’nın ardından Hatay ve İstanbul’da devam edecek.

(Visited 63 times, 1 visits today)