28 Ekim koronavirüs ve aşı tablosu: Günlük vaka 25 bin 528, can kaybı 229

Türkiye’de son 24 saatte yeni vaka sayısı 25 bin 528 oldu, 229 kişi koronavirüsten hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın paylaştığı günlük Covid-19 tablosundaki verilere göre, son 24 saatte 354 bin 580 test yapıldı ve 25 bin 528 yeni vaka tespit edildi. Can kaybı 229 kişi olarak istatistiklere yansıdı. İyileşen hasta sayısı ise 27 bin 651 oldu.

Bugünkü verilere göre, en az iki doz aşı olmuş 18 yaş üstü nüfusta ikinci doz Türkiye ortalaması yüzde 78,15, birinci doz ortalaması yüzde 89,15 ve birinci, ikinci ve üçüncü doz toplam aşı dozu sayısı da 116 milyon 23 bin 796 olarak açıklandı. 

Ordu ilk sırada 

Tabloya göre, en fazla 2. doz aşı uygulanan iller sırasıyla Ordu, Muğla, Amasya, Kırklareli, Çanakkale, Osmaniye, Eskişehir, Balıkesir, Edirne ve Zonguldak oldu.

En az ikinci doz aşı yapılan illerde ise son sırada Şanlıurfa yer alıyor. En az 2. doz aşı yapılan diğer iller sona doğru şöyle sıralanıyor: Bayburt, Ağrı, Bitlis, Bingöl, Mardin, Muş, Siirt, Diyarbakır, Batman ve Şanlıurfa. 

Dünkü vaka sayısı 

Bu arada, 27 Ekim’deki günlük yeni vaka sayısı 26 bin 896, can kaybı ise 210 kişi olarak kayıtlara geçmişti. Dün yapılan test sayısı 355 bin 947, iyileşen hasta sayısı ise 30 bin 542 olmuştu. 

Koca’nın sosyal medya mesajı 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tabloya ilişkin Twitter hesabından, ”25.528 test pozitif çıktı. Hastalığı ağır geçirenlerden 229 kişi hayatını kaybetti. İkinci doz aşı oranı yüzde 75’in altında olan 42 ilimizde aşılanma düşük hızla ilerliyor. Aşının riski azalttığını biliyoruz. Aşınızı bir an önce yaptırın. Size değer verenler adına, lütfen” mesajını verdi.

(Visited 14 times, 1 visits today)