Sağlıkçılardan, ”Ailelerimiz de aşılansın” çağrısı
- Meyve tüketiminde aşırıya kaçmak karaciğere zarar verebilir… - 21 Nisan 2026
- Bu egzersizler, parkinson hastalarına iyi geliyor… - 20 Nisan 2026
- Her hapşırık nöbeti alerji kaynaklı mıdır? - 20 Nisan 2026
Sağlıkçılar, ailelerinin de Covid-19 aşısı olmasını istiyor. SAHİM-SEN Genel Başkanı Akarken, yeni mutasyonla sağlık çalışanlarının ailelerinin de yüksek risk grubunda olduğunu bildirdi.
![]()
Sağlık Hizmetleri Sendikası (SAHİM-SEN) Genel Başkanı Özlem Akarken, giderek artan koronavirüs vakalarına rağmen sağlıkçıların ailelerinin henüz aşılanmadığına dikkati çekti.
”Aileler yüksek risk grubunda”
Sinovac aşısı antikor yaratarak hastalığın ağır geçmesini engellese de, aşıya rağmen virüse yakalanan vakalar olduğunu görüyoruz. Hastalarla sürekli temas halinde olan sağlık çalışanları aşılanmış olsalar dahi, koronavirüsü yakınlarına bulaştırabiliyor. Sağlıkçıların aileleri de aşılanmalı, ülkemizde artık baskın olarak görülen yeni mutasyonla, sağlık çalışanlarının aileleri de yüksek risk grubunda.
”Aşı elimizdeki en kuvvetli ve tek çözüm”
Aşılama çalışmaları tüm yaş gruplarını kapsayacak şekilde hızla gerçekleştirilmeli. Aşı virüsle mücadelede elimizdeki en önemli silah. 60 yaş üstü bireylerin yoğun bakım oranlarının sert bir şekilde düşmesi, aşının işe yaradığının en önemli göstergesidir. Yeni mutasyon daha hızlı yayıldığı gibi daha büyük tahribat yaratıyor. Yoğun bakımdaki hasta sayılarının düşüşü ve nihayetinde virüsten kurtulmamızın tek bir çözümü var, o da tüm yaş gruplarının aşılanması.