8 Aralık koronavirüs ve aşı tablosu: Günlük vaka 20 bin 874, can kaybı 192
- Bahar aylarında aort yırtılması riski artıyor - 13 Nisan 2026
- Demir eksikliği mi yoksa bahar yorgunluğu mu? - 12 Nisan 2026
- Türkiye kendi kanser ilacını dünyaya kazandırmaya hazırlanıyor - 6 Nisan 2026
Türkiye’de son 24 saatte yeni vaka sayısı 20 bin 874 oldu, koronavirüsten 192 kişi hayatını kaybetti.
Sağlık Bakanı Koca, ”İnsanlarımızı aşıdan önyargılarla korkutmaya çalışanlar ne kazandı? Hatalı kararlarınsa sonucunu biliyoruz. Yoğun bakımlarda yatan Covid-19 hastalarının önemli bölümü hiç aşı yaptırmamış veya aşısı tam olmayan kişiler. Aşı, alınması gereken bir karar. Pişman olmayı beklemeyin” dedi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın paylaştığı günlük Covid-19 tablosundaki verilere göre, son 24 saatte 356 bin 254 test yapıldı ve 20 bin 874 yeni vaka tespit edildi. Can kaybı 192 kişi olarak istatistiklere yansıdı. İyileşen hasta sayısı ise 29 bin 883 oldu.
Bugünkü verilere göre, en az iki doz aşı olmuş 18 yaş üstü nüfusta ikinci doz Türkiye ortalaması yüzde 81,81, birinci doz ortalaması yüzde 90,94 ve birinci, ikinci ve üçüncü doz toplam aşı dozu sayısı da 121 milyon 276 bin 848 olarak açıklandı.
Ordu ilk sırada
Tabloya göre, en fazla 2. doz aşı uygulanan iller sırasıyla Ordu, Osmaniye, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Bartın oldu.
En az ikinci doz aşı yapılan illerde ise son sırada Şanlıurfa yer alıyor. En az 2. doz aşı yapılan diğer iller sona doğru şöyle sıralanıyor: Bayburt, Ağrı, Bitlis, Mardin, Bingöl, Muş, Diyarbakır, Siirt, Batman ve Şanlıurfa.
Dünkü vaka sayısı
Bu arada, 7 Aralık’taki günlük yeni vaka sayısı 22 bin 687, can kaybı ise 198, kişi olarak kayıtlara geçmişti. Dün yapılan test sayısı 355 bin 317, iyileşen hasta sayısı ise 24 bin 366 olmuştu.
Koca’nın sosyal medya mesajı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından, ”İnsanlarımızı aşıdan önyargılarla korkutmaya çalışanlar ne kazandı? Hatalı kararlarınsa sonucunu biliyoruz. Yoğun bakımlarda yatan Covid-19 hastalarının önemli bölümü hiç aşı yaptırmamış veya aşısı tam olmayan kişiler. Aşı, alınması gereken bir karar. Pişman olmayı beklemeyin” mesajını paylaştı.