9 Aralık koronavirüs ve aşı tablosu: Günlük vaka 19 bin 696, can kaybı 195

Türkiye’de son 24 saatte yeni vaka sayısı 19 bin 696 oldu, koronavirüsten 195 kişi hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanı Koca, ”Salgın son 6 haftada benzer günlük vaka sayılarıyla seyretti. Avrupa’da görülen ani artışlar ülkemizde görülmedi. Bu olumlu durumu sürdürmek ve kayıplarımızı azaltmak için eksik aşıları tamamlamalı tedbirden taviz vermemeliyiz” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın paylaştığı günlük Covid-19 tablosundaki verilere göre, son 24 saatte 350 bin 522 test yapıldı ve 19 bin 696 yeni vaka tespit edildi. Can kaybı 195 kişi olarak istatistiklere yansıdı. İyileşen hasta sayısı ise 27 bin 263 oldu.

Bugünkü verilere göre, en az iki doz aşı olmuş 18 yaş üstü nüfusta ikinci doz Türkiye ortalaması yüzde 81,88, birinci doz ortalaması yüzde 90,97 ve birinci, ikinci ve üçüncü doz toplam aşı dozu sayısı da 121 milyon 394 bin 26 olarak açıklandı. 

Ordu ilk sırada 

Tabloya göre, en fazla 2. doz aşı uygulanan iller sırasıyla Ordu, Osmaniye, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Bartın oldu.

En az ikinci doz aşı yapılan illerde ise son sırada Şanlıurfa yer alıyor. En az 2. doz aşı yapılan diğer iller sona doğru şöyle sıralanıyor: Bayburt, Ağrı, Bitlis, Mardin, Bingöl, Muş, Diyarbakır, Siirt, Batman ve Şanlıurfa. 

Dünkü vaka sayısı 

Bu arada, 8 Aralık’taki günlük yeni vaka sayısı 20 bin 874, can kaybı ise 192, kişi olarak kayıtlara geçmişti. Dün yapılan test sayısı 356 bin 254, iyileşen hasta sayısı ise 29 bin 883 olmuştu. 

Koca’nın sosyal medya mesajı 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından, ”Salgın son 6 haftada benzer günlük vaka sayılarıyla seyretti. Avrupa’da görülen ani artışlar ülkemizde görülmedi. Bu olumlu durumu sürdürmek ve kayıplarımızı azaltmak için eksik aşıları tamamlamalı tedbirden taviz vermemeliyiz” mesajını paylaştı.

(Visited 16 times, 1 visits today)