Türkiye’nin 15 Ağustos 2021 koronavirüs ve aşı tablosu: Vaka sayısı 18 bin 847
- IDEX İstanbul Uluslararası Dental Fuarı kapılarını açtı… - 15 Nisan 2026
- Diş ipi günün hangi saatinde kullanılmalı? - 15 Nisan 2026
- Çocukların kulakları neden ağrır? - 14 Nisan 2026
Türkiye’de son 24 saatte yeni Covid-19 vaka sayısı 18 bin 847 oldu, koronavirüsten 154 kişi hayatını kaybetti.
![]()
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın paylaştığı günlük Covid-19 tablosundaki verilere göre, son 24 saatte 281 bin 184 test yapılırken, 18 bin 847 yeni vaka tespit edildi. 154 koronavirüsten hayatını kaybetti. İyileşen hasta sayısı ise 14 bin 426 olarak gerçekleşti.
En az bir doz aşı olmuş 18 yaş üstü nüfusta birinci doz Türkiye ortalaması yüzde 70.92, ikinci doz ortalaması yüzde 53.03 ve birinci, ikinci ve üçüncü doz toplam aşı sayısı da 83 milyon 549 bin 131 olarak açıklandı.
Yüzde 75’in üzerinde aşılama yapan ”Mavi” iller
Tabloya göre, en fazla aşı uygulanan iller sırasıyla; Muğla, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Amasya, Aydın, Tekirdağ, Eskişehir ve Yalova.
En az aşı yapılan iller ise Şanlıurfa, Mardin, Bitlis, Muş,Diyarbakır, Gümüşhane, Batman, Bingöl, Iğdır ve Bayburt.
Bakan Koca’nın mesajı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda,” Vaka sayılarındaki kontrolü kalıcı hale getirmek elimizde. Daha çok tedbirlere uyum ve daha çok aşılanma oranı ile başaracağız” dedi.