Oxford-AstraZeneca aşısında ne oluyor?
Latest posts by Nuray Özger Karagöz (see all)
- Yürüyüş dikkat süresini artırıyor - 20 Ekim 2026
- Yaşlanmanın ilk işaretleri 35 yaşında mı başlıyor? - 20 Ekim 2026
- Sonbaharda Bağışıklığınızı Destekleyen 5 Besin!!! - 19 Ekim 2026
Covid-19’a karşı geliştirilen Oxford-AstraZeneca aşısının kullanımı bazı ülkelerde, kanda pıhtılaşma yaratıp derin damar tıkanıklığı ve akciğer embolisi gibi hastalıkların riskini artırıyor olabileceği kuşkusuyla geçici olarak durduruldu.
Almanya, İtalya ve Fransa Covid-19’a karşı geliştirilen Oxford-AstraZeneca aşısının kullanımını askıya aldı.
Almanya Sağlık Bakanlığı, aşı için verilen acil kullanım onayının tekrar değerlendirileceğini açıkladı. Almanya’nın ardından Fransa ve İtalya da bugün aşının kullanımını askıya aldı.
Fransa’da Avrupa İlaç Ajansı’nın yarınki toplantısına kadar aşılama donduruldu.
Oxford-AstraZeneca aşısının kullanımı, kanda pıhtılaşma yaratıp derin damar tıkanıklığı ve akciğer embolisi gibi hastalıkların riskini artırıyor olabileceği kuşkusuyla geçici olarak durduruldu.
Daha önce Hollanda, İrlanda, Norveç, Danimarka, İzlanda, Romanya ve Bulgaristan bu aşının kullanımını geçici olarak durdurmuştu.
(Visited 31 times, 1 visits today)