mRNA aşının 3. dozu 40 yaş altında ağır Covid riskini 20 kat azaltıyor
Latest posts by Nuray Özger Karagöz (see all)
- Türkiye’nin dijital ihbar platformu “Hayat 112 Acil” tanıtıldı - 3 Haziran 2026
- Takvim yaşı ile biyolojik yaş aynı şey değil! - 2 Haziran 2026
- Bayramda yemeği fazla kaçıranlar şok diyetlere dikkat! - 31 Mayıs 2026
İsrail Sağlık Bakanlığı ve çeşitli üniversitelerin işbirliğiyle bu ülkede yapılan 3. doz mRNA aşı uygulamasının sonuçlarına ilişkin bir araştırma, mRNA aşının 3. dozunun 40 yaş altında ağır Covid riskini 20 kat azalttığını ortaya koydu.
İsrail Sağlık Bakanlığı ve çeşitli üniversitelerin işbirliğiyle bu ülkede yapılan 3. doz mRNA aşı uygulamasının sonuçlarına ilişkin bir araştırma, aşının Covid-19 sonuçları üzerindeki güçlendirici etkisini inceledi.
İsrail’de 3. doz güçlendirici aşılama kampanyası, 60 yaş üstü kişilere uygulamanın ardından yaklaşık 5 ay önce ikinci doz alan daha genç yaş gruplarına kademeli olarak genişletildi.
İsrail Sağlık Bakanlığı veri tabanından 4 milyon 621 bin 836 kişiye ilişkin 30 Temmuz 2021 – 6 Ekim 2021 dönemine ait verileri incelendi.
Araştırmada 3. dozu olmuş ve doğrulanmış Covid-19 enfeksiyonu olan hastalar ile diğerleri karşılaştırıldı.
Buna göre yapılan analizde, 3. dozunun 40 yaş altında ağır Covid riskini 20 kat azalttığı görüldü.
(Visited 16 times, 1 visits today)