Klimalar Kovid-19 bulaşını artırır mı?
- Sanal kumar yaşı ergenliğe kadar düştü! - 13 Aralık 2024
- Saç dökülmesi erkeklerde depresyon nedeni - 6 Aralık 2024
- Aşırı kafein tüketimi kalp ritmini bozuyor - 6 Aralık 2024
Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, fanlı klimaları evde veya araçlarda hane halkı dışında kimse yokken kullanılabileceğini dile getirerek, ”Bazı klimaların toz, alerjen, bakteri filtreleri olabilir. Ancak COVID-19 virüsü için bu filtrelerin güvenli olduklarını bilmiyoruz” dedi.
Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, fanlı klimaları evde veya araçlarda hane halkı dışında kimse yokken kullanılabileceğini dile getirerek, ”Bazı klimaların toz, alerjen, bakteri filtreleri olabilir. Ancak COVID-19 virüsü için bu filtrelerin güvenli olduklarını bilmiyoruz” dedi.Prof. Dr. Özlü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları dile getirdi:
”Fanlı klimalar evde veya kendi aracınızda hane halkı dışında kimse yokken kullanılabilir. Ofis, işyeri, başka kişilerle birlikte seyahat edilen araçlarda klima kullanımı, eğer ortamda Covid-19 bulaştırıcı kişi varsa -ki bu artık dışlanamaz- bulaşma olasılığını artırır. Bu tür ortak alanlarda klima değil, kapı ve pencereler açık tutularak sürekli ve yeterli doğal havalandırma yapılmalıdır. Klimalar genellikle oda havasını alarak, soğutup tekrar içeriye verirler. İçerideki havayı, taze havayla değiştirmezler. Bazı klimaların toz, alerjen, bakteri filtreleri olabilir. Ancak COVID-19 virüsü için bu filtrelerin güvenli olduklarını bilmiyoruz.”
Ofis, işyeri, başka kişilerle birlikte seyahat edilen araçlarda klima kullanımı, eğer ortamda Covid-19 bulaştırıcı kişi varsa -ki bu artık dışlanamaz- bulaşma olasılığını artırır.
— Prof. Dr. Tevfik Özlü (@drtevfikozlu) April 19, 2020
Bazı klimaların toz, alerjen, bakteri filtreleri olabilir. Ancak COVID-19 virüsü için bu filtrelerin güvenli olduklarını bilmiyoruz.
— Prof. Dr. Tevfik Özlü (@drtevfikozlu) April 19, 2020