İstanbul’daki metro istasyonlarına termal kameralar yerleştiriliyor
- Bahar aylarında aort yırtılması riski artıyor - 13 Nisan 2026
- Demir eksikliği mi yoksa bahar yorgunluğu mu? - 12 Nisan 2026
- Türkiye kendi kanser ilacını dünyaya kazandırmaya hazırlanıyor - 6 Nisan 2026
İBB, Koronavirüs tedbirleri kapsamında İstanbul’daki metro istasyonlarına termal kameralar yerleştiriyor. Yüksek ateş tespit edilen yolcular, en yakın sağlık kuruluşuna yönlendiriliyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Kovid–19 salgını nedeniyle alınan önlemlere bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamında, İstanbul’daki metro istasyonlarına termal kameralar yerleştiriyor.
Yenikapı, Üsküdar, Kirazlı metro istasyonlarına termal kameralar konulmuştu. Şimdi Aksaray, Şişli, Bağcılar, Ataköy, Taksim, Ünalan ve Zeytinburnu metro istasyonlarına da termal kameralar yerleştiriliyor.
Termal kamera ile yüksek ateş tespit edilen yolculardan güvenlik görevlileri hemen maske takmalarını rica ediyor. Yolcuya, yüksek ateşle seyahat edemeyeceği belirtilerek, Alo 184 ile iletişim kurması veya en yakın sağlık kuruluşuna gitmesi isteniyor.
İBB, toplu alanlarda maske takılmasının zorunla hale getirilmesini ardından, bu sabah itibarıyla İstanbul’daki toplu ulaşım araçlarında ilk etapta 100 bin maske dağıtımına da başlamıştı.