Ameliyat sonrası boy ne kadar uzayabiliyor?
- GSK Türkiye hukuk ekibinde üst düzey atama… - 12 Kasım 2024
- İSTAHED: ”Zatürre aşısıyla dünyada 700 bin çocuğun hayatı kurtarılabilir” - 12 Kasım 2024
- Hikikomori Sendromu, gençler arasında hızla yayılıyor… - 11 Kasım 2024
Boy uzatma ameliyatı bacaklar arasında uzunluk farkı, ciddi boy kısalığı, doğuştan cücelik gibi nedenlerle başvurulan yöntemlerden biri. Peki, ameliyat sonrası boy ne kadar uzayabilir?
Çocuk Ortopedisi Uzmanı Doç. Dr. Barış Görgün , ”Ameliyat sonrası boy ne kadar uzayabiliyor?” sorusuna şu cevabı verdi:
”Toplamda 5-8 cm”…
Ameliyat sonrası günde ortalama 1 mm’lik bir uzatma sağlayacak şekilde toplamda yaklaşık 5-8 cm’ye kadar boy uzaması beklenir. Bu miktar hastanın yaşına, kemik yapısına ve diğer bireysel faktörlere bağlı olarak değişebilir. Şayet daha yüksek bir miktarda uzatma hedefleniyorsa, bu işlem birden fazla cerrahi seansla mümkün olabilmektedir.
Hangi yöntemlerle boy uzatılabiliyor?
Boy uzatma ameliyatı kemiklerin cerrahi müdahaleyle uzatılması işlemidir. Bu işlem, kemiğe uygulanan özel cihazlar ve teknikler kullanılarak gerçekleştirilir. Boy uzatma cerrahisinde; bireyin kemik kalınlığına, kemik yapısına ve sağlık durumuna bakılarak en az riskle uzatılabilecek miktar ve yöntem seçilir. Bu cerrahilerde geleneksel olarak kemiğe dışarıdan uygulanan ve ameliyat sonrasında cildin dışından da görülebilen cihazlar kullanılabildiği gibi, son yıllarda tamamı kemik içerisinde bulunan ve uzaktan kumandayla kontrol edilebilen cihazlar da kullanılmaya başlanmıştır.