Öğretmenlerin yüzde 85’e yakını birinci doz aşısını oldu
Latest posts by Nuray Özger Karagöz (see all)
- Dünya MS Günü’nde anlamlı mesaj: “Hareket et, hayata bağlan!” - 4 Haziran 2026
- Ter Değil, Bakteriler Kokuya Neden Oluyor! - 4 Haziran 2026
- GLP-1 ilaçları meme kanseri riskini yüzde 30’a kadar düşürebiliyor - 4 Haziran 2026
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, öğretmenler arasında birinci doz aşı oranının yüzde 84,06 olduğunu açıkladı.
Sağlık Bakanı Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, okulların açılmasına kısa bir süre kala öğretmenlerin aşılanma oranları hakkında bilgi verdi.
Koca, şunları kaydetti:
”Öğretmenler arasında birinci doz aşı oranı yüzde 84,06. Tüm toplumda birinci doz aşı oranı yüzde 76,12. İkinci doz aşı oranı öğretmenler arasında yüzde 72,57. Tüm toplumda bu oran yüzde 58,23. Okullar açılıyor. Henüz aşı olmamış öğretmenler de yakında bizlere örnek olacaklar. Her zaman olmadılar mı?”
Kırmızı kategoride il kalmadı
Bu arada Bakan Koca, Türkiye Covid-19 Risk Haritasında ”Kırmızı” kategoride il kalmadığını belirterek, şunları dile getirdi:
”Türkiye Covid-19 Risk Haritasında Kırmızı il kalmadı. İşi başlatmak kadar bitirmek de çok güzel. 80 ilden sana selamlar, sevgiler Şanlıurfa!”
(Visited 19 times, 1 visits today)