25 derece üzerindeki hava sıcaklığında bulaş azalıyor
- Diyetler karşılaştırıldı kilo kaybında fark görülmedi - 28 Ağustos 2026
- Otizm tedavisinde yeni umut: Bilim insanları hastalığın moleküler haritasını çıkardı - 28 Ağustos 2026
- Zona aşısı kalp krizi ve inme riskini azaltabiliyor - 27 Ağustos 2026
Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, yeni bir çalışmanın, 25 derece üzerindeki hava sıcaklığının SARS-CoV-2 bulaşında azalma sağladığını gösterdiğini bildirdi.
Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, yeni bir çalışmanın, 25 derece üzerindeki hava sıcaklığının SARS-CoV-2 bulaşında azalma sağladığını gösterdiğini bildirdi.
Prof. Dr. Kara, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ”Yeni bir çalışma; Harvard ve MIT’den araştırıcılar 25 derece üzerindeki hava sıcaklığının SARS-CoV-2 bulaşında azalma sağladığını gösterdi. Ancak bu hava sıcakken virüs bulaşmaz anlamına gelmediği için önlemlere devam etmeliyiz. Bir derece yükselme bulaşta %3.1 azalma sağlıyor” dedi.
Yeni bir çalışma;
Harvard ve MIT'den araştırmacılar 25 derece üzerindeki hava sıcaklığının SARS-CoV-2 bulaşında azalma sağladığını gösterdi. Ancak bu hava sıcakken virüs bulaşmaz anlamına gelmediği için önlemlere devam etmeliyiz. Bir derece yükselme bulaşta %3.1 azalma sağlıyor pic.twitter.com/EP74Dj2DNh— Ates Kara (@AtesAtesKara) May 17, 2020