Zeytinburnu Belediyesi ve Koç Üniversitesi Hastanesi’nden 5 Bin Öğrenciye El Yıkama Eğitimi

Zeytinburnu Belediyesi, Koç Üniversitesi Hastanesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilen “Sağlık Elde Başlar” projesi, 8. yılında da hijyen bilincini yaymaya devam ediyor. Proje kapsamında, “15 Ekim Dünya El Yıkama Günü” dolayısıyla Zeytinburnu bölgesindeki 15 okulda 5 bin ilkokul öğrencisine el yıkama eğitimi verilmesi hedefleniyor.

Projenin ilk etkinliği Gazi Paşa İlkokulu’nda düzenlendi. Etkinliğe Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetinkaya, Koç Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Özgür Gözer ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Özlem Alhan katıldı. Öğrencilere el hijyeninin önemi anlatılırken, doğru el yıkama teknikleri uygulamalı olarak gösterildi.

Hijyen Bilinci Erken Yaşta Kazandırılıyor

Projede, özellikle 1. sınıf öğrencilerine el ve tırnak temizliği ile doğru el yıkama alışkanlıkları kazandırılmaya çalışılıyor. Eğitimlerde, Koç Üniversitesi Hastanesi’nin uzman doktorları tarafından öğrencilere adım adım doğru el yıkama yöntemleri öğretiliyor. Etkinliğin sonunda, Zeytinburnu Belediyesi tarafından hazırlanan sabun, ıslak mendil ve peçete gibi temel hijyen malzemelerinden oluşan kitler öğrencilere hediye ediliyor.

Dr. Özgür Gözer: “El Hijyeni Sağlığın Temelidir”

Koç Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Özgür Gözer, el hijyeninin grip ve hastane enfeksiyonları gibi ciddi hastalıkların önlenmesindeki önemine dikkat çekerek, “Zeytinburnu Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile böyle bir projeyi yürütmek bizler için çok önemli. Hastalanmaktan korunmanın en etkili ve basit yolu el hijyenidir. Çocuklar öğrendikleri bu bilgileri ailelerine de aktararak hijyen bilincinin yayılmasına katkı sağlayacak” dedi.

Başkan Ömer Arısoy: “Sağlıklı Eğitim İçin Elleri Temiz Tutuyoruz”

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ise çocuklara doğru el yıkama alışkanlığı kazandırmanın hastalıklardan korunmada büyük önem taşıdığını belirterek, “Hastalıkların büyük kısmı ellerdeki mikroplardan bulaşıyor. Uzman doktorlarımız, doğru el yıkama ile bu bulaşma riskini en aza indirebileceğimizi söylüyor. Bu proje sayesinde çocuklarımız doğru el yıkama tekniklerini öğrenerek hem kendilerini hem de arkadaşlarını hastalıklardan koruyacak” diye konuştu.

2017 yılından bu yana sürdürülen “Sağlık Elde Başlar” projesi ile hijyen bilincinin ilkokul öğrencilerinden başlayarak tüm topluma yayılması hedefleniyor.

(Visited 10 times, 1 visits today)