Sağlık Bakanı Koca’dan Kurban Bayramı uyarıları
- Bu hastalık, kadınlarda erkeklere göre 5 yıl daha erken gözüküyor - 3 Haziran 2026
- Hipnoz sırasında kişi istemediği bir şey söyler mi? - 2 Haziran 2026
- Eleştirel ve mükemmeliyetçi ebeveyn tutumları yeme bozukluklarını tetikleyebiliyor - 1 Haziran 2026
Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı dün gerçekleştirildi.
Sağlık Bakanı Koca: ”Bayram namazı açık alanda, mesafe kuralına uyularak kılınmalıdır.”, ”Toplu bayramlaşma yapılmamalı, kalabalık bayram yemekleri düzenlenmemelidir.”, ”Özellikle 65 yaş üstündekiler, kronik hastalığı olanlar, tebrikleri telefonla kabul etmelidir.”, ” Bayramda, maske ve mesafe kuralına bugüne kadar olduğundan daha fazla ihtiyacımız var.”
![]()
Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı dün gerçekleştirildi. Toplantı sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı’na ilişkin hatırlatma ve uyarılarda bulundu.
Bayram namazını açık alanda kılın
Bayramda memleketine gidecek olanlar, trafik yoğunluğuna kalmadan yola çıkmalı. Taşıtlarda kalabalık olmamalı, tedbirlere uyulabilmelidir. Bayram namazı açık alanda, mesafe kuralına uyularak kılınmalıdır. Kurban kesiminde ve et dağıtımında hijyene normalden daha fazla dikkat edilmelidir.
Toplu bayramlaşma yapmayın
Toplu bayramlaşma yapılmamalı, kalabalık bayram yemekleri düzenlenmemelidir. Ziyaretler sınırlı tutulmalıdır. Bayramlaşmalar mümkün olduğunca telefonla yapılmalıdır.
65 yaş üstü ve kronik hastalığı olanlar tebrikleri telefonla kabul etmeli
Özellikle 65 yaş üstündekiler, kronik hastalığı olanlar, tebrikleri telefonla kabul etmelidir. Hiçbir şekilde el sıkma, kucaklaşma olmamalıdır. El temizliğine dikkat edilmelidir.
Bayramda maske ve mesafe kuralına daha fazla ihtiyacımız var
Bir araya gelinecekse açık hava tercih edilmelidir. Bayramda, maske ve mesafe kuralına bugüne kadar olduğundan daha fazla ihtiyacımız var.