Prof. Dr. Kıvanç Güngör, Türk Oftalmoloji Derneği Genel Başkanı oldu

Türk Oftalmoloji Derneği yeni başkanı ve yönetim kurulu göreve başladı. Prof. Dr. Kıvanç Güngör, Türk Oftalmoloji Derneği Genel Başkanı oldu.

 

Türk Oftalmoloji Derneği’nin yeni Genel Başkanı Prof. Dr. Kıvanç Güngör oldu.

Türkiye’deki göz doktorlarının tek mesleki temsil kuruluşu olarak 1928 yılında kurulan Türk Oftalmoloji Derneği’nin genel kurulu, Antalya’da gerçekleştirildi. Yapılan seçimli genel kurulda 2025 – 2027 dönemi Merkez Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu seçimi yapıldı. Genel kurulun ardından, 2023 yılından bu yana TOD Genel Sekreteri olarak görev yapan Prof. Dr. Güngör, genel başkanlık görevini Prof. Dr. Huban Atilla’dan devraldı. Prof. Dr. Fatih Mehmet Mutlu Genel Sekreter ve Gelecek Dönem Başkanı olarak seçildi.

Prof. Dr. Güngör,  genel kurulda yaptığı konuşmada, şunları ifade etti:

”Derneğimize liderlik yapan, fedakarca çalışarak çok önemli işler başaran Prof. Dr. Huban Atilla’ya ve Merkez Yönetim Kurulu’nda görev alan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Türk göz doktorları ve mesleğimizin gelişimi için karşılaştıkları hiçbir zorluk karşısında yılmadan mücadele ederek bizlere ve gelecek dönemlere örnek oldular. Yeni yönetim kurulu olarak bizler de en iyi şekilde çalışarak, 2 yıl boyunca mesleğimizin ve meslektaşlarımızın gelişimine katkı sağlamak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri ve vizyonunu benimseyerek, çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bizi bu göreve layık gören ve oy kullanan tüm genel kurul üyelerine teşekkür ediyorum.”

(Visited 12 times, 1 visits today)