Prof. Dr. Feyza Darendeliler’in resim sergisi ”Devinim” sanatveserlerle buluşacak

Tıp dünyasının saygın isimlerinden Prof. Dr. Feyza Darendeliler, içsel yolculuğunu ve hatıralarını tuvale taşıdığı kişisel resim sergisi ”Devinim”le sanatseverlerle buluşacak.

Tıp dünyasının saygın isimlerinden Prof. Dr. Feyza Darendeliler, içsel yolculuğunu ve hatıralarını tuvale taşıdığı kişisel resim sergisi  ”Devinim”le sanatseverlerle buluşuyor.

Küratörlüğünü Dr. Meriç Aktaş Ateş’in üstlendiği sergi, 12-22 Mayıs tarihleri arasında Nişantaşı Berze Art Gallery’de ziyaret edilebilecek.

Sergide yer alan eserlerin satışından elde edilecek tüm gelir; öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarına destek olmak amacıyla Galatasaray Eğitim Vakfı’na ve genç bilim insanlarının yetişmesine katkı sağlamak amacıyla Türk Radyasyon Onkolojisi Derneği’ne bağışlanacak.

Bir “An”ın Sanat Yolculuğu…

Yıllarını bilime ve akademik çalışmalara adayan Prof. Dr. Feyza Darendeliler’in sanata olan tutkusu, eşi Prof. Dr. Emin Darendeliler’le  birlikte gerçekleştirdikleri müze ve sergi gezileriyle filizlendi. Eşinin vefatının ardından bu birikimi bir ifade biçimine dönüştüren Darendeliler, resim yapma sürecini şu sözlerle özetledi;

”Sevgili eşim Emin Darendeliler’in aramızdan ayrılışının ardından duygularımı ve kendi içsel yolculuğumu ifade edebilmek için resim yapmaya başladım. Resim yapmak; dünyayı, evreni, yaşamı ve kendi duygularımı anlamam ve paylaşabilmem için olağanüstü bir deneyim oldu.”

(Visited 10 times, 1 visits today)