”Diş pırlantası” bakımı nasıl yapılmalı?

Diş pırlantası uygulaması son yıllarda popüler hale geldi. Uzmanlar, diş bakımının ihmal edilmesinin, diş pırlantası etrafında çürük oluşturabileceğini belirtiyor.

Üsküdar Üniversitesi Üsküdar Diş Hastanesi Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Sedanur Yavuz,  diş pırlantası kullananların diş bakımını nasıl yapması gerektiğine ilişkin şunları anlattı;

Diş pırlantası uygulaması diş hekimleri tarafından yapılmalı

Diş pırlantası son yıllarda popüler hale geldi.  Bazıları, gülüşlerine estetik ve farklılık katmak istediği için diş pırlantası yaptırabiliyor. Diş pırlantası uygulamalarının diş hekimleri tarafından yapılması gerekir. Diş hekimleri tarafından doğru bir şekilde uygulandığında, diş eti veya dişlere herhangi bir zararı bulunmaz.

Diş pırlantası uygulaması nasıl yapılıyor? 

 Diş pırlantası yerleştirilmeden önce ağız ve diş sağlığı diş hekimi tarafından değerlendirilir.  Değerlendirmeden sonra hastada çürük, dişeti hastalıkları veya başka ağız içi problemler varsa öncelikle bunlar giderilir. Diş pırlantası uygulamasından önce diş yüzeyi temizlenir ve yapıştırıcılarla diş yüzeyine yerleştirilir.

Diş bakımı ihmal edilirse, diş pırlantası etrafında çürük oluşabilir

Diş pırlantalarının bakımı için günlük ağız bakımı rutininin dışında bir önlem gerekmez ve kristalin rengi değişiklik göstermez. Günde iki kez düzenli diş fırçalama ve arayüz temizliği gibi rutin ağız bakımı protokollerinin uygulanması yeterlidir.

Diş pırlantasının olduğu bölgenin çevresinin fırçalanmaması durumunda bölgede başlangıç çürükleri oluşabilir. Bu çürüklerin ilerlemesi halinde sıcak-soğuk hassasiyeti meydana gelebilir.

(Visited 7 times, 1 visits today)