26 Aralık koronavirüs ve aşı tablosu: Günlük vaka 20 bin 138, can kaybı 173

Türkiye’de son 24 saatte yeni vaka sayısı 20 bin 138 oldu, koronavirüsten 173 kişi hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanı Koca, ”Tedbirlere özenle uymak ve önemi artan hatırlatma dozunu aksatmadan yaptırmak gerektiği uyarımızı bir kez daha tekrarlıyoruz” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın paylaştığı günlük Covid-19 tablosundaki verilere göre, son 24 saatte 351 bin 965 test yapıldı ve 20 bin 138 yeni vaka tespit edildi. Can kaybı 173 kişi olarak istatistiklere yansıdı. İyileşen hasta sayısı ise 21 bin 214 oldu.

Bugünkü verilere göre, en az iki doz aşı olmuş 18 yaş üstü nüfusta ikinci doz Türkiye ortalaması yüzde 82,82, birinci doz ortalaması yüzde 91,51 ve birinci, ikinci ve üçüncü doz toplam aşı dozu sayısı da 128 milyon 654 bin 886 olarak açıklandı.

Ordu ilk sırada

Tabloya göre, en fazla 2. doz aşı uygulanan illerde sıralama değişmedi.

Ordu ilk sırayı alırken, bu ili Osmaniye, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Bartın izledi.

En az ikinci doz aşı yapılan illerde ise son sırada Şanlıurfa yer aldı.

En az 2. doz aşı yapılan diğer iller sona doğru şöyle sıralanıyor: Elazığ, Ağrı, Bitlis, Mardin, Bingöl, Muş, Diyarbakır, Siirt, Batman ve Şanlıurfa.

Dünkü tablo 

Bu arada, 25 Aralık’taki günlük yeni vaka sayısı 20 bin 470, can kaybı ise 145, kişi olarak kayıtlara geçmişti. Dün yapılan test sayısı 357 bin 536, iyileşen hasta sayısı ise 22 bin 109 olmuştu.

Koca’nın sosyal medya mesajı 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ”Omikron varyantının ülkemizde de yayılmaya başladığı bilgisini dün kamuoyuyla paylaştık. Tedbirlere özenle uymak ve önemi artan hatırlatma dozunu aksatmadan yaptırmak gerektiği uyarımızı bir kez daha tekrarlıyoruz. Şartları lehimize çevirmek konusunda hepimiz tecrübe sahibiyiz” mesajını verdi.

(Visited 21 times, 1 visits today)