Liselere Geçiş Sistemi’ndeki (LGS) koronavirüs tedbirleri belli oldu
- Türkiye’nin dijital ihbar platformu “Hayat 112 Acil” tanıtıldı - 3 Haziran 2026
- Takvim yaşı ile biyolojik yaş aynı şey değil! - 2 Haziran 2026
- Bayramda yemeği fazla kaçıranlar şok diyetlere dikkat! - 31 Mayıs 2026
20 Haziran’da yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda, öğrencilerin yerlerine oturduklarında aralarında en az 1 metre mesafe sağlanacak.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından sınavla öğrenci alacak orta öğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınavda dikkat edilecek konulara ilişkin genelge yayımlandı.
Genelgede, bina sınav sorumlularının ve salon görevlilerinin, koronavirüs salgını dolayısıyla alması gereken önlemler sıralandı. Buna göre, sınav görevlileri ve öğrenciler, sınav öncesinde tıbbi maske takılı olarak sınav salonlarına gidecek, sınav görevlileri sınav boyunca maske takmaya devam edecek.
1 metre mesafe sağlanacak
Sınav binası ve sınav salonlarının girişlerinde el antiseptiği, sınav salonunda öğrenci ve görevli sayısı kadar yedek maske bulundurulacak.
Öğrenciler, yerlerine oturduklarında aralarında en az 1 metre mesafe sağlanacak. İsteyen öğrenciler, sınav başladıktan sonra maskelerini çıkarabilecek. Maskelerin nemlenmesi durumunda değiştirilmesi sağlanacak.