Balkan Sağlık İş Forumu…

Balkan Sağlık İş Forumu,  gelecek ay Edirne’de gerçekleştirilecek.  Sağlık Bakanlığı himayesinde düzenlenecek toplantıda 13 ülke bir araya gelecek.

 

Sağlık Bakanlığının himayesinde düzenlenen Balkan Sağlık İş Forumu, 26-27 Nisan
tarihlerinde Edirne’de yapılacak.

Organizasyonunu USHAŞ’ın (Uluslararası Sağlık Hizmetleri AŞ) üstlendiği Balkan Sağlık İş Forumuyla,  sağlık alanında yenilikçi gelişmelere yön verecek ortak çalışmalar yapılmasına zemin hazırlamak ve bölgesel iş birliğini güçlendirmek amaçlanıyor.

Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Karadağ, Kosova,
Kuzey Makedonya, Romanya, Sırbistan, Slovenya ve Yunanistan olmak üzere Balkan ülkelerinin katılacağı Forum’a ayrıca Macaristan davet edilecek. Toplantıda katılımcı ülkelerin sağlık bakanları ve üst düzey yetkilileri yer alacak.

Balkan Sağlık İş Forumu’nda, ”Tanıtım Politikaları, Sağlık Yatırımları,  Türkiye ve Balkan Ülkeleri Arasındaki Stratejik İş Birlikleri, Üreten Sağlık, Yerli ve Millî Teknoloji, Sağlıkta Türkiye Yüzyılı Vizyonu, Türkiye’de Sağlık Hizmetleri Standartları ve Kamu-Özel Sağlık Hizmet Sunumu, Trakya Bölgesi Özelinde Sağlık Yatırımları ve Sağlık Turizminin Geliştirilmesi ve Sağlık Turizminde İnsan Kaynağı, Bilgi Sistemleri ve İnovasyon” konuları ele alınacak.

(Visited 9 times, 1 visits today)