Önceki tetkiklere bakılmadan yeni talep olursa, ödemesi yapılmayacak
Latest posts by Nuray Özger Karagöz (see all)
- Diyetler karşılaştırıldı kilo kaybında fark görülmedi - 28 Ağustos 2026
- Otizm tedavisinde yeni umut: Bilim insanları hastalığın moleküler haritasını çıkardı - 28 Ağustos 2026
- Zona aşısı kalp krizi ve inme riskini azaltabiliyor - 27 Ağustos 2026
Sağlık Bakanı Koca, hekimlerin daha önceden tomografi, mamografi, MR gibi istenmiş tetkiklere bakmadan yeni talepte bulunması durumunda bunun ödemesini yaptırmayan sistemi devreye sokacaklarını söyledi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gereksiz tetkik ve müdahalelerin önlenmesinde dijital sistemlerin büyük kolaylık sağladığını belirterek, hekimlerin daha önceden tomografi, mamografi, MR gibi istenmiş tetkiklers bakmadan yeni talep olması durumunda bunun ödemesini yaptırmayan sistemi devreye sokacaklarını kaydetti.
E-sağlık uygulamalarını araştırdıklarını ve yenilerini hayata geçirdiklerini ifade eden Koca, Neyim Var? projesinin de bunlardan biri olduğunu söyledi.
(Visited 28 times, 1 visits today)