Anadolu propolisine ödül

BEE’O Anadolu propolisi, iki yeni uluslararası ödüle daha layık görüldü.

Kadın girişimci Propolis Uzmanı Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı tarafından üretilen BEE’O propolisin iki ürünü, Amerika Kaliforniya’da düzenlenen Eco Excellence Awards (Eko Mükemmellik Ödülleri) yarışmasında birincilik ödülü aldı.

Türkiye’nin ilk ve tek sözleşmeli arıcılık modeliyle üretilmiş, %100 yerli, inovasyon ödüllü propolis üreticisi BEE’O, geliştirdiği ürünler ile ödül üzerine ödül almaya devam ediyor. Kadın girişimci Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı’nın kurucusu ve Genel Müdürü olduğu BEE’O, Kaliforniya’da Eco Excellence Awards yarışmasında, Amerika’da satışta olan BEE&YOU markalı ürünleri ile iki farklı kategoride birincilik ödülüne layık görüldü.

Tüm dünyadan, doğal ve sağlıklı, 500’ün üzerinde ürünün 15 farklı kategoride yarıştığı yarışmada kazananlar halk oylamasıyla belirlendi. BEE’O Arı Sütü-Ham Bal (Çocuk) ürünü Sağlıklı yaşam- Alternatif Tedaviler (Wellness-Alternative Remedies) kategorisinde ve BEE’O Propolis-Ham Bal ürünü ise Beslenme – Ham ve Fermente Gıda (Nutrition-Raw&Fermented Food) kategorisinde birincilik ödülü kazandı.

“ÜLKEMİZİ VE ZENGİNLİKLERİNİ, TÜM DÜNYAYA GURURLA TANITIYORUZ”

BEE’O Arı Ürünleri Genel Müdürü Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı, ECO Excellence Awards 2018’te aldıkları ödül sonrası çok gururlu olduklarını söylerken, Anadolu propolisini tüm dünyaya tanıtma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam edeceklerini belirtti.

Yerli üretimin önemine dikkat çeken Samancı, “Yerli ürünlerimizin üretimini artırmanın yolu ihracattan geçmektedir. Bu hem ülkemiz arıcılığının hem de ülkemiz ekonomisinin gelişmesinin yegane yoludur. Biz de Anadolu Propolisini 8 farklı ülkeye ihraç ederek, yerli üretimi destekliyoruz. Birincilerin halk oylamasıyla seçildiği bu yarışmada, ürünlerimizin kullanıcılarımızın desteği ile ödüle layık görülmesi bizler için son derece gurur verici bir durum. Oy vererek Anadolu propolisinin dünyaya tanıtımına destek olan herkese teşekkür ederiz. Hep birlikte Anadolu propolisini bir dünya markası yapma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz” diye konuştu.

Ödüllü kadın girişimci propolis uzmanı Aslı Elif Tanuğur Samancı, İTÜ ARI Teknokent’te gerçekleştirdikleri Ar-Ge projesiyle propolisi insan tüketimine uygun hale getirdiklerini ve içerisindeki antioksidan maddelerin maksimum düzeyde elde edilmesini sağlayacak özütleme yöntemini geliştirdiklerini söyleyerek, “Propolis kovandan çıktığı ham haliyle tüketilebilir özellikte değil. Bu haliyle propolis vücutta yalnızca yüzde 2 oranında sindirilebiliyor. Propolisi insan tüketimine uygun hale getirmek için mutlaka uzmanlar tarafından uygun koşullarda ekstraksiyon yani özütleme işlemi yapılmalıdır” dedi.

(Visited 163 times, 1 visits today)